Ett svar på ”Rädda Vaberget!”

  1. Vindkraftsetableringar i Norr är nu, förutom en stor livsmiljöförstöring, en gigantisk kapitalförstöring!

    I ett snitt söder om Sundsvall kan stamnätet överföra max 7 300 MW söderut, vilket nu motsvarar ca 50 % av den installerade effekten norr om detta snitt. För att t.ex. kunna ansluta den vindkraft som storskaligt byggs kring Storfinnforsen i Sollefteå och Ragunda kommuner behöver 400 kV-ledningen mellan Storfinnforsen och Midskog förnyas, vilket beräknas uppgå till 450 miljoner kronor. En ny 400 kV-ledning mellan Långbjörn och Storfinnforsen tar bort behovet av lokala produktionsbegränsningar för att säkerställa driftsäkerheten. Investeringen beräknas till 350 miljoner kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.