Myndighetssverige är korrupt

Myndighetssverige blir alltmer korrupt. Låter kanske märkligt men jag menar att det epitetet kan mycket väl appliceras på alla myndigheter inblandade i vindkraftsprocessen. De ignorerar utan vidare svensk lagstiftning, i första hand Miljöbalkens hänsynsparagraf, som är mycket tydlig. Den säger att ” Alla som bedriver eller avser att bedriva en verksamhet eller vidta en åtgärd skall skaffa sig den kunskap som behövs med hänsyn till verksamhetens eller åtgärdens art och omfattning för att skydda människors hälsa och miljön mot skada eller olägenhet”.

Jag anser att tillståndsgivning baseras på helt osakliga fakta när det gäller i första hand bullerspridning från dagens jättestora verk. 5-falt större än de som ligger till grund för dagens regelverk för buller. Jag har varit i kontakt med alla berörda myndigheter i denna fråga och i samtliga fall kan de inte ange vilka studier som ligger till grund för exempelvis regler för lågfrekvent amplitudmodulerat buller. Det är denna ljudtyp som visat sig vara vindkraftens stora akilleshäl och som skapar problem över hela världen. Otaliga är de rapporter som kommit fram under det senaste decenniet om just denna typ avstörning.

Politikerna godkänner allt detta utan att röra ett finger. De tillåter myndigheterna att agera för att främja” politiskt korrekta” ingrepp i samhället. Se bara på hur Transportstyrelsen har hanterat frågor om säkerheten för landets innevånare med full acceptans av kanslierna. En annan myndighet som är djupt involverad i vindkraften är Energimyndigheten som spelar ett fult spel med stöd till forskning och bidrag till diverse aktiviteter för att främja vindkraften. Naturvårdsverket, Folkhälsomyndigheten och alla andra myndigheter agerar på samma sätt.

Vi har ett stort problem med denna utveckling som absolut eroderar tilliten till myndigheter. Nu har regeringen förstått att något har gått fel och tillsatt en ”Tillitskommission” som skall titta på hur myndighetssverige fungerar gentemot medborgarna. Det lör dock dröja innan något ändras.

Under tiden kommer landsbygden att fortsatt bli utsatt för dagens ”Baggböleri” nämligen stöld av liivsmiljö för både människor och djur allt under rubriken miljövänlig elkraft. Som dessutom säljs till utlandet till långt under självkostnadspris.

Åke Wikström, Ramsele

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.