Sollefteå kommun: ”vi har kompetens…” ;)

"Utvecklingsstrateg" Staffan Sjölund
”Utvecklingsstrateg” Staffan Sjölund

Med en föråldrad översiktsplan (23 år!) och en undermålig vindplan från 2008 på skrivbordet,  så har ”utvecklingsstrategen” Staffan Sjölund i Sollefteå kommun gjort ett anmärkningsvärt uttalande.. – ”Vi har kompetens inom området”… (om vindkraft)

Citat ur artikel i dagens TÅ:

”Vi har kompetens inom området”

Härnösand vill bli nationellt centrum för utvecklingen av näringsliv och affärer för vindkraften. Det vill Sollefteå kommun också. – Som jag ser det vore det logiskt om det hamnar i Sollefteå, säger Staffan Sjölund, utvecklingsstrateg vid kommunen.

Sollefteå kommun tycker att en vindkraftsnod för näringslivs- och affärsutvecklingsfrågor passar som handen i handsken.

– Vi arbetar redan med de här frågorna, säger Sjölund.

Det pågår ett omfattande vinkraftsbyggande inom kommunen. Upp emot 450 vindkraftverk är planerade. Inom regionen Mellansverige och Mittnorge planeras för cirka 3800 vindkraftverk för cirka 100 miljarder kronor de kommande åtta åren. Sjölund tycker att Sollefteå ligger bra till i mitten av hela det området.

Många av branschens stora aktörer finns också inom kommunen. Statkraft har till exempel sitt centrum för både vind- och vattenkraft i Sollefteå. Men även stora namn som SSVAB, Vattenfall, Svenska Kraftnät, Eon och Forsca med flera finns på plats.”

 

2 svar på ”Sollefteå kommun: ”vi har kompetens…” ;)”

  1. Men man måste vara försiktig i kommentarer om tjänstemän om vad de är beordrade att göra i tjänsten… Det är ju inte samma sak som vad de tycker privat. Hoppas jag.

    /Lars Eric

    1. Lars-Eric, visst har du rätt i det! 🙂

      När det gäller Sjölund så tror jag mig dock veta att han stödjer förslaget helt och fullt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.