Öppet brev till politiker i Sollefteå kommun / Uppdatering

Ett öppet brev är skickat till alla ledamöter som var med och beslutade i Sollefteå kommunfullmäktigen den 27 maj ang. Fängsjö/Storsjöhöjden i Näsåker. Brevet lyder:

”Till alla politiker som röstade ja eller nej till vindkraftexploateringen Fängsjö/Storsjöhöjden i fullmäktige den 27 maj.

Vi är intresserade av att veta Din ”röstförklaring” i Kommunfullmäktige, dvs skälet för Ditt ställningstagande för eller mot vindkraftsetableringen i Fängsjö/Storsjöhöjden? Vindkraftsexploateringen berör så många människor i området och i hela Näsåker-bygden, och många av oss vill veta skälen till att våra folkvalda kommmunpolitiker röstade som de gjorde. Du får gärna ge ett utförligare svar – vindkraften är en komplicerad fråga och kan vara svår att besvara med ett enkelt svar.

Ditt svar är viktigt för oss. Tack för att Du svarar!

Svaren från er kommer att publiceras på hemsidan ”Snurrigt”.

De bästa hälsningar,

Berörda ortsbor och fritidsbor i Omsjö, Fängsjö, Jansjö, Tallnäset, Backsjön och Näsåker.”

Uppdatering 9 juni: Tyvärr har bara två svar kommit in på vår fråga till Sollefteå kommuns kommunfullmäktige-ledamöter. Tack för dem! Vi hade hoppats att de övriga ledamöterna skulle stå för sina beslut, men det verkar inte så. Signalen till kommuninvånarna är klar – ”beslutet är vårt; det ska inte kommuninvånarna bry sig i.”

Svar:
– Gunilla Fluur (VISKB):   ”Jag är emot all storskalighet i alla former.”  Tack Gunilla! ( VISKB reserverade sig mot Fängsjö/Storsjöhöjdens vindindustri i Kf )
 
 – Karin Jansson Borg /VISKB: Jag är för förnyelsebar energi som vindkraft men emot överexploatering och röstade därför inte för vindkraftsetableringen i Fängsjö/Storsjöhöjden den här gången. Jag röstade för en återremiss för att utreda mer och invänta översiktsplanen.”  
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.