Tysklands kraftlösa omställning

 Till politikerna i Sollefteå kommun!

 Läs detta:     Artikel 2013-05-22 Affärsvärlden

Omställningan av förnybar energi i Tyskland har kört fast. Kostnaderna exploderar, elnäten är nära kollaps och grannländerna klagar. Efter höstens val i Tyskland görs elsystemet troligtvis om.

Den el som kommer att produceras i den massiva vindkraftsexploatering som nu planeras i Sollefteå kommun ska transporteras till Tyskland. Ingen elkraft stannar i kommunen. Det svenska stamnätet söderut räcker inte till och måste byggas ut för flera miljarder. Är vindkraftssatsningen i Sollefteå kommun värd denna gigantiska naturförstörelse?

Vindkraften skapar stora hälsorisker för människor och djur; det har forskning visat. Vår rika och vackra natur är den enda naturtillgång som kommunen har.

 
Rädda vår skog, vår natur och miljö! Vi vill fortsätta bo kvar!
 
SÄG NEJ TILL VINDKRAFTSINDUSTRIN FÄNGSJÖ / STORSJÖHÖJDEN PÅ MÅNDAG!!
 
 
 
 
 
Uppdatering:
 
Kan man vänta sig att kommunfullmäktiges ledamöter tar sitt förnuft till fånga och inser vad beslutet om vindkraftsindustrin Fängsjö/Storsjöhöjden egentligen kommer att innebära – för naturen, människorna och bygden?  Idag den 27 maj  kl. 13.00 tar Sollefteå Kommunfullmäktige beslut om Fängsjö/Storsjöhöjden. Följ mötet via webben:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.