Kommunstyrelsens protokoll 7 maj

Kommunstyrelsens protokoll den 7 maj finns nu tillgänglig. På det mötet sade Kommunstyrelsen ja till vindkraftsindustrin Fängsjö/Storsjöhöjden i Näsåker. Två ledamöter reserverade sig.

På sidan 8-29 i protokollet står det om ärendet. Underlaget till Kommunstyrelsens beslut är till största delen baserat på vindbolaget Forscas material.

Man blir gråtfärdig..

KS+protokoll+2013-05-07

Måndagen den 27 maj kl. 13.00 sammanträder Sollefteå kommunfullmäktige. Då kommer ärendet  ”Begäran om tillstyrkan avseende lokalisering av vindkraft vid Fängsjön och Storsjöhöjden” att beslutas.

Mötet sänds direkt via webben här.

Lyssna gärna på vad kommunfullmäktiges ledamöter och folkvalda kommer att säga om den största naturförstörelsen i kommunens och bygdens historia. Någon/några av ledamöterna kommer att säga att det ”skapas  jobb” 😉 Det enda argument som kommunen hitintills använt som ett ständigt mantra för denna planerade sanslösa naturförstörelse. Kommunen vill medvetet förstöra ett flertal byar med boende, fritidsboende, företagare och camping för att ”skapa jobb” åt ett fåtal en begränsad tid, ett fåtal personer som knappast kommer att bo och skatta i Sollefteå kommun..

Eller kan man vänta sig att kommunfullmäktiges ledamöter tar sitt förnuft till fånga och inser vad beslutet egentligen kommer att innebära – för naturen, människorna och bygden? 

Hoppas kan vi.

Den 27 maj vet vi..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.