”Värna Finnmarken” – Kramforspolitiker svarar de berörda!

 

Foto från ”Värna Finnmarken”

Boende- och fritidsboende i Finnmarken i Kramfors kn har visat upp ett samlat och enigt motstånd mot vindkraft i området. Det har skickats ut ett personligt brev till ett tiotal representanter för alla partier i Kramfors kommun med dessa frågor:

DET HÄR ÄR DERAS FRÅGOR:

1. Är du som ledamot FÖR eller EMOT att Kebeko Kraft AB får genomföra sina planer på Finnmarken?

2. Vilka är DINA motiv för DITT ställningstagande?

Svaren från politikerna börjat komma och det är intressant att läsa hur pass mycket mer lyhörda Kramfors-politikerna är för invånarnas oro än politikerna i Sollefteå kn.

Bertil Böhlin (c) ger ett intressant svar som bör uppmärksammas: ”Fullmäktige kommer med största sannolikhet i n t e i fortsättningen att bli inblandad i den fortsatta processen. Den översiktsplan som beskriver möjligheterna till bland annat vindkraftsutbyggnader är ju bara början på en lång process där miljö- och byggnämnden för kommunens del beslutar om eventuella byggnationer. Beslutet där kan överklagas till Länsstyrelse och sedan i miljödomstolen. I den änden kan även ett kommunalt veto stoppa ett positivt byggbeslut. Jag har svårt att tro att en ansökan överhuvud kan gå igenom med det massiva motstånd Ni anför.”

I Kramfors kn är det således Samhällsbyggnadsnämnden som i fortsättningen beslutar om kommande vindkraftsbyggnationer! I Sollefteå är Samhällsbyggnadsnämnden bortkopplad från alla beslut. Besluten tas istället i Kommunfullmäktige (som består till stor del av partipolitiska ja-sägare..) Hur kan så viktiga beslut behandlas på så olika sätt?

Läs Kramfors-politikernas svar på ovanstående frågor på Värna Finnmarkengruppsida på Facebook.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.