Det nya kommunalrådets statement inför valet..

Artikel i dagens TÅ Allehanda  (tyvärr låst artikel)

Foto: Jonny Dahlgren TÅ Allehanda

”Åsa Sjödén stortrivs som Sollefteås kommunalråd: ”Hoppas folket litar på att vi gjort det vi kunnat i sjukhusfrågan”

Kommunalrådet hymlar inte om att hon känner en viss oro inför valet i september 2018. Anledningen är den nedrustningen av Sollefteå sjukhus som hennes eget parti varit med och drivit igenom i landstinget. 

– Jag hoppas folket litar på att vi lokalt har gjort det vi kunnat i sjukhusfrågan. Jag upplever att vi varit tydliga och att vi tagit ställning för sjukhuset, samtidigt som jag förstår att många känner sig svikna av partiet på regional nivå. Jag känner oro över att det här kan påverka valresultatet även i Sollefteå, men jag kan lova att vi kommer att fortsätta vara tydliga med att vi inte vill att man ska behöva åka till Sundsvall och Örnsköldsvik för akuta operationer.” /slut citat.

Valfläsket har börjat. Åsa Sjödén (s) rider på sjukhusfrågan. Hon berättar dock inte att hon är en av de främsta vindkraftsförespråkarna i kommunen! Hon är positiv till att förvandla orörd ovärderlig natur till gigantiska industriområden med hundratals jättelika vindkraftsverk runt hela sin hembygd i Västra. Hon är positiv till naturförstörelse av vårt vackra landskap, en naturförstörelse som saknar motstycke i kommunens/landskapets historia.

(S) har varit det minst lyhörda partiet när det gäller den starka opinion som funnits och finns mot den största vindkraftsexpolateringen som planeras i en svensk kommun. (S) har inte lyssnat, de har inte velat ha samråd med berörda och övriga invånare.  (S) har konsekvent kört över alla (utom exploatörerna)  när det gäller vindkraften. (S) i Sollefteå kommun har visat en okunnighet, arrogans och oförståelse för kommuninvånarna, landskapet och miljön som saknar motstycke i kommunens historia.

Om detta må vi berätta..  Åsa Sjödén, Sollefteå kommuns nya kommunalråd, är en av de främsta förespråkarna för vindkraft! Okunnigheten har åter igen funnit en röst i partiet.

Ett svar på ”Det nya kommunalrådets statement inför valet..”

  1. Med ”orörd” skog menade jag givetvis skogar och marker som tidigare har avverkats och även bränts ett flertal gånger över tid, men som inte har förstörts med gigantiska industriverksamheter, som jag anser att vindkraftsindustrier kommer att göra. De enorma betongfundament tex som läggs under varje vindkraftverk kommer inte att plockas bort när vindkraftseran är över. På den marken kommer ingen skog att växa under hundratals år. Naturen har allvarligt skadats. Vindkraft är INTE förenligt med en bra miljö- och naturvård! På den punkten tror jag att de flesta naturvårdare är överens med mig.

    Åsa Sjödéns förebilder är, enligt artikeln, sina föräldrar. Gott nog! Men hon lyssnar tyvärr inte till sin fars (fd politiker (s) i Sollefteå kn) åsikt att vindkraft är oförenligt med ett miljö- och naturansvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.