”Vindval” stoppar forskningsrapport om vindkraftens effekt på renskötseln.

1200

”När ska forskning publiceras?

Det har under flera år pågått forskning, bedriven av bland annat SLU, gällande vindkraftens effekter på renar och renskötsel. Den senaste rapporten som skulle publiceras av Vindval (ett kunskapssamarbete mellan Naturvårdsverket och Energimyndigheten) stoppades. Rapporten har nu i stället publicerats i SLU:s rapportserie.

SSR (Svenska Samernas Riksförbund. Admin not.)  har under sin årliga sameby ordförandekonferens uppmärksammat detta och funnit flertalet allvarliga brister i hur ärendet hanterats. Mot bakgrund av detta har SSR tillsammans med samebyordförandena samt representanter i SSR:s markanvändningsgrupp beslutat att tillskriva ledingen för berörda myndigheter.

Brevet bifogas här: vindval

Ytterligare information kontakta

Verksamhetschef Jenny Wik Karlsson, 072-202 12 00 ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.