Det blåser kalla vindar.. En magisteruppsats av Sanna Olsson

11698563_1002129043160962_6606750785950671446_n

Det blåser kalla vindar i Norrland : ”En studie av kommunikation, attityd och acceptans av vindkraftsutbyggnad utifrån lokalinvånares perspektiv.”

En magisteruppsats av Sanna Olsson, Uppsala om vindkraftsexploateringen i Norrland med fokus på Sollefteå kommun. Tack Sanna!  http://www.uppsatser.se/uppsats/fa9dfa451e/

”I takt med att behovet av förnybar energi växer så har vindkraften varit en av de energikällor som har kommit att öka mest i Sverige på senaste åren. Just nu växer energikällan fram som en ny industri i Norrland och i Sollefteå kommun som jag valde att undersöka finns planer på att etablera ett flertal storskaliga vindkraftsparker inom de närmaste åren. Syftet med denna studie var att undersöka hur kommunikation och medborgardeltagande vid etablering av vindkraft kan påverka lokalinvånares acceptans och attityder till energikällan. Undersökningen gjordes genom en fallstudie och med hjälp av intervjuer. Resultatet visar att bland annat att en brist på deltagande och en öppen kommunikation har lett till en känsla av utanförskap och skapat negativa attityder till den specifika vindkraftsetableringen. Det framkommer även att etablering av vindkraft vid specifika lokala sammanhang är komplicerad, speciellt när lokalbefolkningen har en stark platsförankring som i det här fallet.”

Hela uppsatsen finns att läsa här: Uppsats Sanna Olsson

 

Ett svar på ”Det blåser kalla vindar.. En magisteruppsats av Sanna Olsson”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.