Nej, det är inte OK!

SVT Västernorrland:     http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasternorrland/ja-till-hogre-vindkraftverk

 

“Vi tycker att det är okej utifrån alla aspekter”, menar Elisabet Lassen (S), kommunalråd, “….. och vi har som många anser då  förstört delar av naturen…..”

SSVABs fick som förväntat ja av Sollefteå kommunfullmäktige på sin begäran om tillstånd att ändra höjden på vindkraftverken i Stamåsen från 170 meter till 220 meter. Den typen av argumentation, som jag hoppas ni tittar på nu, om ni missade Mittnytt, är långt ifrån OK

Lika o-OK är det att manipulera material, som ev. skulle kunna påverka miljöprövningsdelegationen i en oönskad riktning.(sett ur vindstrategernas vinkel)

Inte heller är det OK att förespegla kommunmedborgare att de har något som helst inflytande i det pågående översiktsplanearbetet. Det finns 11 stycken planeringsförutsättningar för turism/rekreation/friluftslivm.m. och i inget av dessa nämns vindkraften. Vindkraft är ett ickeexisterande begrepp. Dessa möten var  därför fullständigt surrealistiska upplevelser. Vi bor i en kommun som verkar ha ambitionen att ensamt uppfylla vindkraftmålen för hela Sverige och ändå skulle vi bortse från detta på dessa medborgarmöten.

Att kommunhusets vindstrateger har berett en gräddfil för exploatörer, som berikar sig genom att våldföra sig på vår natur är inte OK Inte mot de, som drabbas, inte för kommande generationer och definitivt inte för den biologiska mångfalden.

001

Bilden visar redan uppförda, tillståndsgivna och planerade vindindustriområden med en avståndsradie på 5 km och 10 km. Vad som än så länge bara ligger i “pipeline” får inte vi veta. Men på ett av dessa medborgarmöten bekräftade E. Lassen att hon inte tänkte sätta stopp i avvaktan på att översiktsplanen blir klar och/eller erfarenheter från redan uppförda vindindustrier blir utvärderade.

Det är inte heller OK

/Tarabrita

 

2 svar på ”Nej, det är inte OK!”

 1. En mycket dålig Julklapp att kommunfullmäktige i Sollefteå gett klartecken till SSVABs begäran om tillstånd att ändra höjden på vindkraftverken
  i Stamåsen från 170 meter till 220 meter.
  – Vi tycker att det är okej eftersom området redan är exploaterat, menar Elisabet Lassen (S), kommunalråd.
  Hur kan ett arbetarparti strunta i folkets röster.Snart är alla byar ödelagd.
  Per Albin Hansson kan aldrig ha önskat sig denna utveckling på landsbygden.
  I en demokrati måste politikerna också börja lyssna och ta in den faktakunskap som
  vi som värnar om naturen uttrycker. Ortsbefolkningen och djuren som påtvingas de obehagliga störningarna av ljud och ljus de tar inte beslutsfattarna någon hänsyn till
  Nu är det dax att de personer som jobbar med att ”HELA SVERIGE SKA LEVA” säger ifrån innan det är för sent.

  Statkraft och SCA har tre vindparker i drift i Jämtland och Västernorrland och en park under byggnation.
  Elproduktion: 3 TWh per år i 330 vindkraftverk.

  Sverige har i år nettoexporterat 22 TVH dvs ett mycket stor överproduktion.

  För mig är det obegripligt att att ge tillåtelse till flera vindkraftverk med en så stort överskott. Människors girighet och vinstintressen måste stoppas och det måste bli ett högre värde på tystnaden i naturen.Det kommer att bli en bristvara i framtiden om
  inte kommunerna använder sin vetorätt.

  Majoriteten av politikerna i Sollefteå och Strömsunds kommun måste börja lyssna till opinionen och använda sig av VETO-RÄTTEN.

  God Jul och Gott Nytt År
  önskar
  Bo-Yngve Nilsson
  fd Täxanbo mittemot Stamåsens MILJÖ-FÖRSTÖRAND VINDSNURROR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.