Norrland – dagens Klondyke

11698563_1002129043160962_6606750785950671446_n

(Från Aftonbladet den 14 juni)

En kommentar i Facebook: ”Många lockades att söka lyckan i guldrushens dagar. Det utmålades stora pengar, det var bara att vaska och gräva. Några fann guldkorn, men de flesta blev utan. Dagens Klondyke ligger i Norrland, här är det bara att ta för sig av alla som vill roffa åt sig. Norrlänningarna är som Amerikas indianer. Vårt land är inte vårt. Vår livsmiljö är inget av värde. Att vi älskar vår natur och våra tysta skogar, våra fria vyer, bergens majestätiska höjder, det är inget värd. Vindkraftsmaffian som hålls under armarna av regeringen är de värsta exploatörerna.”

Ett svar på ”Norrland – dagens Klondyke”

  1. Visst är Norrland fantastiskt vackert men att vindkraftverken kommer ta över landskapet är en överdrift. Som det är nu och en lång framtid är det inte ekonomiskt lönsamt med vindkraftutbyggnad då elpriserna är så små. Det är mycket myter som sprids för att piska upp stämningen. Tänk om lika mycket energi hade lagts på att vi skulle få kommunal återbäring på vatten- och vindkraft, då kanske Norrlandskommunerna slapp vända på mynten och skolor mm kunde renoveras.

    Jag kommer från Gotland och där är vindkraftverken utsatta på turistkartor. Gotland har flest andel turister i Sverige räknat med antal turister per invånare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.