Granskningsnämnden fäller Mittnytts program om vindkraft.

Mittnytts program igår. Ca 3 min. 20 sek in i programmet följer inslaget om SVT:s granskningsnämnds beslut:

http://www.svtplay.se/video/2530954/mittnytt/8-12-18-10

Mittnytt gjorde i våras (mars) en serie program om den kraftigt exploaterande vindkraftsutvecklingen i Västernorrland. Programmen gjordes av Mittnytts reporter Fredrik Israelsson.

Det var första gången i SVT:s historia som SVT/Mittnytt på ett seriösare sätt tog upp hur  den planerade kraftiga vindkraftsutbyggnaden  i Sollefteå kommun och Västernorrlands län berör och påverkar människor, djur och natur.  För detta fälls nu Mittnytt efter en anmälan av Svensk Vindenergi.

Svensk Vindenergi och hela den övriga vindkraftslobbyn har fått och får ideliga tillfällen att i svensk TV berätta om vindkraftens förträfflighet. Mycket av deras information sägs emot av KVA, kunniga forskare och experter i bl.a. miljö, ekonomi och medicin, men dessa får ytterst sällan utrymme i svensk TV. Vindlobbyn får via svensk TV föra ut sitt budskap utan några som helst journalistiska granskande krav, och utan att Granskningsnämnden fäller dem för att vara partiska.

Denna dom är fel, orättvis och partisk! SVT:s granskningsnämnd går i vindlobbyns spår, och det är en ensidig partisk bedömning av en vindkraftsproblematik som är långt mycket större än den som vindlobbyn, SVT och Mittnytt hitintills fört fram.

Vår röst blev hörd i SVT/Mittnytt. Rösten måste tystas. Makten har talat.

Granskningsnämndens dom: granskningsnämnden

Och givetvis har Svensk Vindenergi en positiv kommentar till Granskningsnämndens dom: http://www.vindkraftsbranschen.se/blog/pressmeddelanden/svt-falls-for-partiska-inslag-om-vindkraft/

/ A. Berglund

2 svar på ”Granskningsnämnden fäller Mittnytts program om vindkraft.”

  1. Detta är ju otroligt. När den av vindvansinnet drabbade befolkningen klagar på SVTs propaganda för vindvansinnet avslås deras anmälan alltid. Men när vindmaffian klagar på att SVT för en gångs skull upplyser om vansinnet ingriper granskningsnämnden. Bluff och båg som vanligt. Vad kan vi göra åt det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.