Film från Stor-Rotlidens vindkraftsområde

”Måndag 24 november 2014 gjorde jag ett besök i Stor-Rotlidens vindkraftpark. Parken har 40 verk med en totalhöjd på 140 meter. Jag skulle inte kunna bo så nära som 4 kilometer kan jag säga. Där hördes ljudet otroligt tydligt! Även trots att det var lite vindbrus i skogen så hör man en otrolig skillnad på det ljudet och ljudet från verken. De låter som ett jetplan och det var flera andra ljudeffekter från vindparken.

Jag skulle aldrig i mitt liv kunna tänka mig att bo i närheten av denna plats. Det finns inte på kartan! Ljudet är otroligt påfrestande. Det hördes konstant en hörbar ton och då är exploatören skyldig att minska bullret med 5 dBA enligt Naturvårdsverkets riktlinjer. Detta måste vara en oerhörd plåga för djuren. Detta är ett övergrepp!”

/ Anders Nilsson

I det här inlägget finns mer att läsa om och flera filmer från Stor-Rotliden: http://snurrigt.vildavastra.se/?p=2709

2 svar på ”Film från Stor-Rotlidens vindkraftsområde”

 1. Det du hör är det hörbara ljudet. Infraljudet har ca 3 gånger längre räckvidd och påverkar innerörats balansorgan som ger sömnstörningar, huvudvärk………..Se Läkartidningen http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2013/08/Infraljud-fran-vindkraftverk—en-halsorisk/
  Så här försöker vindkraftbaronerna att försvara sig där en psykolog och en akustiker förklarar att sjukdomssymtomen är noceboeffekt. Ljudet beskrivs exploatörer som ”ljudet låter från ett modernt kylskåp ” Ibland utelämnas modernt.
  Replik om vindkraft:
  ”Vindkraftsbuller är inte ett infraljudsproblem” ( det är ett verkligt problem efter att jag läst många av drabbade hur dom upplever vindkraftens tortytorns totala ljudbild.
  Infraljud används av polis och militär som påtryckning och skingring av folkmassor.
  Ett antal videos som beskriver vindkraftens förödande verkningar på m,änniskor och djur.
  http://www.epaw.org/multimedia.php?lang=en&matter=noise
  http://www.epaw.org/multimedia.php?lang=en&matter=noise

 2. Fruktansvärt för alla berörda, här på Skälgården, mellan Sollefteå och Liden har Timrå Vind AB fått tillstånd att sätta upp 62 snurror på 220 m höjd 1,2 km ovanför oss. Enligt ansökan ska det bli en provpark för denna höjd. Vi har överklagat men vd,n i detta bolag sitter som reserv i miljö och byggnadsnämnden, man kan ju på förhand räkna ut hur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.