Eskilstuna kommun satsar 180 miljoner kronor på att bygga vindkraftverk i Sollefteå!

 

10262032_710651235660699_6656122034032145914_n

Eskilstuna kommun satsar 180 miljoner kronor på att bygga vindkraftverk i Sollefteå!

Vindkraften berör och diskuteras. Sollefteå kommuns politiker driver igenom en vindkraftssatsning i vår kommun som saknar motstycke i landet. Kommunen ska bli ett koloniat för utländska investerare där ALL eldistribution ska transporteras till Europa främst Tyskland. Nu börjar även kommuner i södra Sverige att planera för vindkraftssatsningar i Sollefteå kn för att ”det är svårare bygga på plats”. Vi är många som tycker att det gått alldeles för långt!

Ska vår vackra natur exploateras som nu görs? Gå gärna med i vår Facebooksida om vindkraftsexploateringen i Sollefteå kn och säg vad du tycker om kommunens vindkraftspolitik!

Dagens insändare i TÅ: http://www.allehanda.se/opinion/insandare/politikerna-vill-inte-bygga-vindkraft-i-sin-egen-kommun

2 svar på ”Eskilstuna kommun satsar 180 miljoner kronor på att bygga vindkraftverk i Sollefteå!”

  1. Eskilstuna har gott om obebodda områden ca 4 mil söder om Eskilstuna mellan Bettna och Hälleforsnäs där många onödiga vindindustrier får plats utan att störa någon människa men djuren får tyvärr ta smällen. Istället valde man Sollefteå 400 km norrut där säkert inga Stockholmsbor drabbas. Energiförlusterna får man ta för att bli omvald. Min kommun Tyresö har valt Dalarna för sin skatteplanering. Stör inte väljarna som är de viktigaste för omval. Omval är det ord som känns bäst och som kommunpolitikerna strävar efter. Omvald skall det vara. Jag har sett ett vindkraftverk i skärgården hem från en Vikingline kryssning, det är det enda som jag vet. Önskemål om vindkraft i naturreresarvatet Tyresta avslogs redan hos Länstyrelsen för att minska kostnaderna för vindkraftetableraren antar jag. Ingen mening att försöka i Stockholmstrakten när det fins en landsände norr om Stallmästargården där lappjävlarna bor bland vargar och höns och renar.

  2. Curt Widlund

    Området mellan Bettna och Hälleforsnäs ligger i Flens Kommun. Där är det inte så blåsigt så att vindkraft lämpar sig. I Eskilstuna kommun så finns det möjlighet att nära Mälaren och Hjälmaren bygga vindkraft där det blåser tillräckligt. Häckande Havsörn och Fiskgjuse har stoppat vindkraftsetableringar runt Mälaren.

    I Södermanland så har ansökan nu lämnats in för en vindkraftspark som ligger över gränsen mellan Flen och Gnesta kommuner. Den vindkraftsparken ligger på en ås med betydligt bättre vindläge än mellan Bettna och Hälleforsnäs. Det är ändå ett dåligt vindläge jämfört med runt Mälaren eller utefter kusten.

    Den bästa platsen, ur vindsynpunkt, i Södermanland för vindkraft är norr om Nävekvarn, uppe på den sörmländska delen av Kolmården. På den östgötska delen av Kolmården stoppades nyligen en vindkraftetablering p g a fågellivet. Det finns inte mindre med fåglar på den sörmländska delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.