Kommunfullmäktige beslutar om Ranasjö vk-projekt den 31 mars

900

Den 31 mars kl. 13.00  samlas Sollefteå kommuns fullmäktige där bl.a. vindprojektet Ranasjön står på dagordningen. Kommunstyrelsen har tidigare sagt ja till vindprojektet. Tyvärr finns inte underlaget till beslut om denna VK-etablering. Ingen information har getts till närboende i området eller andra invånare i kommunen på kommunens hemsida.

Ranasjön ligger vid Fjällsjöälven, det gäller 40 vkv 201 m höga i ett utredningsområde där det enligt 2008 års Vb-plan kan vara som mest 7 verk , men genom nytt beslut i KF i april 2013 har kommunen ändrat Vindbruksplanen och nu tillstyrker man i rask takt storskaliga VK-etableringar i de s.k utredningsområdena!

Ranasjöhöjden ligger strax intill flera byar efter Fjällsjöälven Imnäs, Sörimnäs, Imfors, Forsnäs, Sundmo, Kilåmon där det bor ca 352 personer i fasta boenden och fritidshus och Ranasjöhöjden ligger ca 5 km från Ramsele.

Även en annan ansökan några km på motsatta sidan av Fjällsjöälven har tillstyrkts av kommunen gällande 6 vkv på vid Flakaberget.

Problemen idag gällande dessa tillstyrkanden av nya storskaliga VK-etableringar uppstår på grund av att det idag finns stora brister i Sollefteå kommuns fysiska planeringen av kommunens mark och vattentillgångar.

Idag finns i kommunen en gammal och inaktuell Översiktsplan från 1990, gamla och ej reviderade riksintressen. Detta utgör problem och kan medföra stora risker i känsliga och skyddsvärda miljöer och för befolkningen strax intill dessa storskaliga VK-etableringar.

Här är kallelsen till Kommunfullmäktiges möte den 31 mars: KF+kallelse+2014-03-31

Fullmäktiges möte (med början kl. 13.00)  sänds direkt via kommunens web: http://www.solleftea.se/kommunpolitik/motenhandlingarochprotokoll/webbtv.4.34c1d99f1399b9f18f9963.html

Ett svar på ”Kommunfullmäktige beslutar om Ranasjö vk-projekt den 31 mars”

  1. När begåvningsreserven i kommunen säger ja till vindvansinnet måste ni överklaga dels till länsstyrelsen för bristfälliga innehållet i beslutet, inga undersökningar inget samråd o.s.v

    Överklaga också formella felen i handläggningen, strider mot översiktsplanen, inget samråd m.m.
    hämta info från http://www.helgaro-liv.se/blogg/blogg.html
    ge inte upp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.