Vindkraft till varje pris i Sollefteå kommun

Till varje pris ska Sollefteå kommuns politiker driva igenom alla vindkraftsprojekt. I Teknikutskottet (som är ett förberedande utskott för Kommunstyrelsens beslut) sitter några fåtal personer; bl.a. kommunordf. Elisabet Lassen (s) och vindplanerare Ulla Ullstein. (Inga uppgifter om övriga aktuella ledamöter finns att hitta på Sollefteå kommuns hemsida) Kommunstyrelsen (med ordf. Lassen) tillstyrker alltid TU:s förslag. Här kan man verkligen tala om ”icke demokrati”!

Tara Brita skriver på Röåns hemsida: ”Varför röstade Sollefteå kommunstyrelse(13/1  2014), på rekommendation av Teknikutskottet, bort Samhällsbyggnadsnämndens förslag att ge Röån –Betarsjöområdet status som Riksintresse Friluftsliv? Det enda, rimliga svaret är dessvärre, att om området tillerkänts denna status så hade genomdrivandet av vindkraftanläggningen Kärmsjön ytterligare försvårats. Detta vill kommunens vindstrateger absolut inte bl.a. pga att kommunen tecknat avtal med Flodin om ett verk i det området. Kommunstyrelsen motiverar emellertid utåt sitt avslag med att detta skall arbetas in i den kommande Översiktsplanen, som ju med största säkerhet kan väntas bli färdig först när den aktuella vindkraftansökningen beviljats.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.