Demokratins dödgrävare

Igår (10/3) tillstyrkte Sollefteå kommunstyrelse Ranasjöns vindkraftsprojekt. Sollefteå kommun skyr inga medel för att bli den största vindkraftskommunen i Norrland. Med tveksamma, okunniga och odemokratiska (korrupta) medel sviker Sollefteå kommuns politiker sina invånare. Marken under kommunens fötter börjar brännas när fler och fler missförhållanden uppdagas i deras hantering av vindkraften, men trots det kör politikerna på som om vindkraften är det som ska rädda kommunens magplask.

Tara Brita på Röåns hemsida skriver så här om  Kommunstyrelsens tillstyrkan av Ranasjöns vindkraftsprojekt:

”Vår kommunstyrelse tog i går beslutet att föreslå fullmäktige tillstyrka profitören Flodins miljöförstörande vindindustrianläggning Ranasjö. Detta skedde efter beslut av Elisabeth Lassen, John Åberg och Nicklas Lind (ersättare) i TeknikUtskottet. Jag kan tyvärr inte här lägga ut det av TeknikUtskottet ihoptotade underlag, som kommunstyrelsen hade att grunda sitt beslut på men kan försäkra att det var uppseendeväckande torftigt. Man godkände i stort sett exploatörens beskrivning och önskemål rakt av.

I sådana här ärenden brukar man (i normala kommuner) inhämta Samhällsbyggnadsnämndens åsikt och kompetens. Där finns nämligen kompetens. Men icke!!!!!!! Inte heller hade kallelsen till kommunstyrelsemötet lagts ut på kommunens hemsida, som brukligt är. En koll bakåt i tiden visar att kallelse läggs ut ca en vecka innan resp. möte. Denna kallelse lades ut 09.23 i går morse….alltså samma dag. Och det var ingen tillfällighet. Hela denna vindcirkus har behandlats på ett makalöst maktfullkomligt sätt av kommunledningen och focus har legat på, att på miljöns och människors bekostnad, till varje pris driva igenom exploatörernas projekt.”

3 svar på ”Demokratins dödgrävare”

    1. Thomas: Ärendet ska först upp i Kommunfullmäktige i slutet av månaden. Men eftersom KS sagt ja, så kommer Ranasjön med största säkerhet att bifallas i Kf också. Men det jobbas redan på en överklagan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.