Länsrådet Altin svarar på kritiken om tidningen ”Vindkraft”

En flersidig reklamtidning för vindkraft (den andra i ordningen) distribuerades till alla hushåll i Västernorrland för ett par veckor sedan. Länsstyrelsen bidrar med drygt 100.000 till denna reklamtidning. Hela distributionskostnaden för utskicket gick på 2 miljoner. Det är  en tidning som är full med positiv reklam för vindkraften i vårt län. Det är intervjuer med vindkraftsprojektörer, vindkraftsarbetare och olika anhängare av vindkraft. Det finns inga kritiska reportage mot vindkraft  i reklamtidningen.

Länsstyrelsen har som sin viktigaste uppgift att vara tillsynsmyndighet, och bör vara en opartisk myndighet när det gäller energival. Utskicken har fått mycket kritik inte minst i sociala media, för den positiva propagandan för vindkraft i utskicken. Vi anser ffa att Länsstyrelsen har brustit i sin roll som opartisk tillsynsmyndighet genom att vara med och sponsra reklamutskicken.

Här finns båda vindkraftstidningarna utlagda: http://www.pobeda.se/vindkrafttidningar/vindkraft-i-v%C3%A4sternorrland-20410922

Stig Edfast, reporter på SR P4 Västernorrland, träffade länsrådet Sten-Olof Altin, Länsstyrelsen i Härnösand. Sten-Olov Altin tillbakavisar kritiken mot att Länsstyrelsen är med och sponsrar en tidning som propagerar för vindkraft.

Här är intervjun med Sten-Olov Altin:

http://snurrigt.vildavastra.se/wp-content/uploads/2014/03/Altin-vindkraft.mp3

Uppdatering: Blogginlägg på ”Liberala vindar”: http://liberalavindar.blogspot.se/2014/02/skovlat-landskap-8.html

 

 

Ett svar på ”Länsrådet Altin svarar på kritiken om tidningen ”Vindkraft””

  1. Representerar han inställningen hos vår länsstyrelse så blir man ju bedrövad?!

    Sten-Olov Altin verkar ju likgiltigare än en ytterst död fisk i strömmande vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.