Mycket om vindkraft i SVT och SR vecka 10!

 

Norr om Trelleborg

Det kommer att sändas fyra reportage om vindkraft i SVT ”Mittnytt” under vecka 10. Första reportaget blir måndagen den 3 mars. Reportagen tar upp vindkraften ur flera synvinklar. ”Mittnytt” har bla intervjuat forskare, personer med erfarenheter om bla. buller från vindkraftverk och vindkraftsmotståndare. De har även besökt ett par vindkraftsområden. Reporter är Fredrik Israelsson.

Samtidigt gör SVT en vindkraftsatsning och troligtvis kommer det ett inslag om vindkraft söndagen den 2 mars i något av riksnyhetsprogrammen.  Vad det inslaget handlar om är oklart i nuläget.

På måndag den 3 mars kommer, förutom Mittnytts reportage om vindkraft, även ett nyhetsinslag på SR P4 Västernorrland om bla det reklamutskick om vindkraft som Länsstyrelsen varit med och sponsrat. Reporter Stig Edfast har intervjuat länsrådet Sten-Olov Altin på Länsstyrelsen. Carolina Visser, Backsjön medverkar också i inslaget/n.

Alla reportagen kommer att kunna ses senare på resp. hemsidor,  SVT play / Mittnytt / SR P4 Västernorrland.

Reportage i SVT 2/3. Kd vill ta bort subventionerna till vindkraftsindustrin. Övriga partier vill öka och förlänga systemet:  http://www.svt.se/nyheter/val2014/mer-pengar-till-vindkraft-riskerar-hoja-elpriserna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.