Sollefteå kommun sa ja till Salsjö vindkraftsprojekt

dfhgeaig
Vindverk Salsjön från Flintabaren. Montagebild

Vindkraftsexploateringen i Sollefteå kommun fortsätter i rasande fart!

Idag klubbades Salsjö vindkraftsprojekt med 24 vindkraftverk igenom i kommunfullmäktige i Sollefteå. Bara lokalpartiet ”Västra initiativet” reserverade sig. Det är en oroande utveckling för Näsåkersbygden. Om alla projekt går igenom så kommer hela byn att omringas av bullrande, vinande och blinkande vindsnurror! Det är sammanlagt 217 verk i nuläget som är aktuella att sättas upp runt Näsåker!! (Ranasjön 33 verk, Salsjön 24 verk, Flakaberget 7 verk och Fängsjö/Storsjöhöjden 152 verk) En stor del av dem kommer att visualiseras i Näsåker.

På ett internt vindkraftsmöte i Näsåker med Länsstyrelsen i november 2012 påstod/lovade Sollefteås kommunordförande Elisabet Lassen att de tio vindkraftsområden, som planerades i 2008 års vindbruksplan var ”that´s it” när det framkom att ytterligare 54 (!) nya vindkraftsområden planerades i kommunen.

Lassens kommentar ”that´s it”  i SR P4 Vnrl: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=5352442

Bland dessa 54 sk ”utredningsområden” ingår bla Salsjön och Ranasjön.. . Lassens löfte ”thats it” räckte inte länge!!

Läs mera här: http://snurrigt.vildavastra.se/?p=1713 och här: http://snurrigt.vildavastra.se/?p=1553

Näsåker ser ut att bli ett centrum för vindkraftsexploateringen i kommunen, även om hela kommunen kommer att få sin beskärda del av vindsnurror om vindplanerare Ullstein och ledande partipolitiker får som de vill.

 

2 svar på ”Sollefteå kommun sa ja till Salsjö vindkraftsprojekt”

  1. B. Stymer: Det var en svår uppgift. 😉

    Att kommunen på något sätt får ersättning för denna gigantiska vindexploatering är det få som tvivlar på. Men hur? – ja det är frågan..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.