Näste kommunordförande i Sollefteå kommun? :)

Arne HellstenFd kommunalrådet i Malå, Arne Hellsten, medverkade i gårdagens vindkraftsmöte i Näsåker. Arne Hellsten är en av de få politiker som nu öppet ångrar och kritiserar sitt och sin egen kommuns val att satsa på vindkraft i sin kommun. Arne Hellsten gjorde ett starkt intryck med sina anföranden och fick många applåder och nickande bifall.

En kommentar från en av åhörarna fick extra starka applåder: – ”Kan Du inte bli Sollefteå kommuns kommunordförande?

Vi har tidigare citerat en artikel från tidningen SKOGEN där Arne Hellsten uttalat sig om vindkraften. Här: http://snurrigt.vildavastra.se/?p=2355

Uppdatering:  Vindkraftsmötet om ”Påverkar vindkraften vår livsmiljö” gav många nya insikter och kunskap. Vi fick nya kunskaper om bl.a vindkraftsbuller med berättelser från verkligheten. Vindkraftsbuller av olika slag är en allvarlig konsekvens av vindverk som orsakar stora mänskliga och miljömässiga problem.  I Norrland är iskastning ett annat allvarligt problem som gör att i vindkraftsområden varnas besökare att inte vistas för nära vindkraftverk. Inom 300 m från verk får ingen vara. Vindbolagen påstår att avisningssystem finns, men arbetsmiljöverket säger att det inte gör det.

Vi hörde igår på vindkraftsmötet i Näsåker att is kan kastas så långt som 1-1,5 km från vindverken. Vad återstår för arealer då att säkert vistas i? Vad händer med vår allemansrätt?

Det kommer en utförligare redogörelse av mötet och föreläsningarna inom kort. Vi hoppas även att snart kunna lägga ut de filmatiserade föreläsningarna på denna hemsida.

Ett svar på ”Näste kommunordförande i Sollefteå kommun? :)”

  1. De flesta förstår nog att framtidens energiproduktion kommer att ske med något helt annat än vindkraft. Vindkraftsproduktionen är nyckfull som vindarna och kan inte alls stå på egna ben. Det är inte en fråga om, utan när, vindkraftsproduktion kommer att fasas ut. Därför har exploatörerna bråttom nu innan allmänheten vaknar och inser att vi förstör vår fina natur helt i onödan.
    Storskalig vindkraftsanläggning i Sverige är ett monumentalt misstag och ett praktfullt självmål. Däremot är det en bra ide att göra Hellsten till kommunalråd i Näsåker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.