Miljövänner. Ett rop på hjälp!

1379550_10201517057381131_1834157401_n

Åter igen får Malin i Tassemarken ordet:

”Kokande av förbannelse. Spak av förtvivlan. Slut av vånda. Sveriges industriockupation ivrigt påhejad av miljövännerna mina som tror det går bra. Jag blev tvungen fly lite. – Vet ni att boverket ändrat regler så vindkraftparker kan ställas invid hus. Stora dundrande utan MKB. Miljökonsekvensbeskrivning. Endast en simpel presentation utan offentligt samråd med bygden. Under sluten förhandling med byggnadsnämnd!

Eller är vindkraften en bön för bättre värld o sen räcker det med det? Hädar alla vittnen?! Vindkraft som ett korstecken?

Folk far satans illa. Hjälp till nu! Hela gröna planeten är ockuperad av industrin o bygder går sönder o samman. Människor gråter. Fladdermössens o örnens tårar hörs ej. De är tysta o singlar stympade o kvävda till marken.

Alla mina miljövänner skynda er! Engagera er nu!!!!! Omställningen saknar kapten och ingen kvalitetskontroll finns. Desperationen ute på landsbygden är stor. Människor knäcks. Engagera er FÖR MILJÖN på riktigt utan slogan o barnramsor!

Denna ursinniga utbyggnad har gått ur händerna på alla i miljörörelsen. Hjälp oss stoppa totalt våld mot enskilda omgående o se över planverk och kräv noggrannhet och riktiga hälsobestämmelser. Miljövänner, engagera er på riktigt.. inte med knapp på tröjan. – Läs reglerna som gäller nu, kolla lokalpress. Iaktta o gör revolt. Grön vokabulär är stulen!! Alla ord annekterade av hänsynslös industri.

Det är absolut inte som ni tror längre. Det är nu en akut fråga om hälsoeffekter och demokrati som drabbat flera platser samtidigt. Och näringslivsfråga. Vems verksamhet gynnar hållbart samhälle?

Hjälp till att öka avstånd till bostäder o skydda våra små flygande vänner så maskinparker ej ställs på fler vansinniga platser.

Runt många av landets Industrivindparkeringar bor förtvivlade människor.

– Det är verkligen nog nu. SE ER OM och läs vad som sker lokalt ni som lättvindigt tror detta är lösningen.

– Kanske hade omställning funkat med varsam hand o hänsyn. Men riksdagens godtrohet ändrade boverkets regler och tillsatte en energimyndighet som i sin tur bjöd in hårdför svintung industri på dans över våra huvuden.

Verken är giganter. Människor små. Kommunpolitiker har tagit rollen som fritidsförhandlare för storbolags intrång i våra skogar, på våra ängar med det mest sjuka duberingssystem jag erfarit över enskilda. Att ens ha mage att skriva en presentation som innefattar slagskuggor i någons bo med buller är över alla gränser i ett land där jag lärt mig allas lika värde är så förfärligt.

Glesbygdens folk, kommuneras nya statare. – Kom inte här o tro du är nått lille parvel. Det du hör, ser o känner är bara inbillning. Inget annat. –

Miljövänner, engagera er. Jag är ej mot olika försök till ren energiframställning. Men detta går åt helvete om ni inte styr upp det. Drabbade är slut. Det hänger på er.”

Malin i Tassemarken (Österlen, Skåne)

3 svar på ”Miljövänner. Ett rop på hjälp!”

  1. Ja detta rykande vindvansinne måste bara stoppas! Vi är många och det tillkommer ständigt fler som helt och fullt delar dina åsikter!

  2. Hej !

    Var har du läst att det är ändrade regler hos Boverket, utan MKB ?

    Håller med dig fullkomligt i din vanmakt…..:(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.