Så fel det blev…

Det finns kommentarer, bla på sociala media från vissa, ibland gröna, som tycker att ”marken tillhör alla”. Dvs staten – därför ska staten och dess politiker få göra som de vill. Därför ska vi i konsekvensens namn bl.a. ha gruvbrytning och vindindustriområden i den jungfruligaste vildmarken. För att…?

Jo så att andra länder ska kunna utnyttja Sverige och Norden som billig naturresurs kan man ju undra. – För det är ju det som blir konsekvensen…

Vindkraft och gruvexploatörerna. Dessa nutida baggbölare, som fått upp vittringen på att tjäna pengar här i norra Sverige, säljer sina innehav så fort de bara kan. ”Bulvaner” kallas dessa slags företag på kriminalspråk. Nordisk Vindkraft AB exploaterar just nu Sidensjö. Men deras industriområden är redan sålda till tyska intressen.

Läs på bla; http://www.mannheimerswartling.se/en/News/Latest-news/Nordisk-Vindkraft-and-Stadtwerke-Munchen-to-develop-wind-farm-in-Sweden-/

Och här på: http://www.nordiskvindkraft.se/media/28732/Press%20release%20Sidensj%C3%B6%20-%20svensk%20version.pdf

Visste Länsstyrelsen i Västernorrland eller ens Ö-viks politiker om, att elen skulle skickas till Munchens stad tro? Godtrogna politiker trodde kanske att det skulle genereras miljövänlig el till Sverige.

Tokfel fick de tyvärr. Vår miljöel skickas i breda skogskalhuggna ledningsgator ned till Tysklands konsumenter.

/Lars Eric

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.