Fåglar dödas av vindkraftverk

Fåglar dödas effektivt med hjälp av vindkraftverk. Man skäms över att miljö- och naturvänner ignorerar detta för att stödja en så oseriös industri som vindindustrin.

Fruktansvärt att se..

3 svar på ”Fåglar dödas av vindkraftverk”

 1. Skrev till Världsnaturfonden WWF om örnarna, begärde att de stoppas utifrån deras egen film tills ett system som varnar örnarna ordnats!

  Från Kurt Ulander den 8 okt 201322:41
  Till info hos WWF

  Hej WWF!

  I vårt land installeras dödsbringande vindkraft som dödar en utrotningshotad art som havsörn!
  Vad gör ni, människor är förtvivlade för dessa övergrepp på natur och bygd, men även örnar står på menyn i denna gigantiska våldtäkt av moder jord!

  Er egen film borde få till ett temporärt stopp tills det finns ett system som varnar dessa fåglar, om inte det ordnas så ska dessa monstruösa industriparker stoppas tills det är ordnat!
  http://www.wwf.se/vrt-arbete/arter/1127525-havsrn

  Man frågar sig om dessa monstermaskiner behövs, de står ju på fel ställe vintertid om de ska fungera, elledningsgatorna mot storstäderna kan inte leverera ström i tillräckligt stor omfattning dit… Elsystemet är inte byggt för detta men ändå gödslas elbolagen med pengar för att tillintetgöra viktig miljö och natur för turism – till att göra dem obeboeliga för människor.
  http://youtu.be/-YJuFvjtM0s

  Människor som bor där dessa vindkraftens industriparker uppförs är helt förkrossade över den okunskap som politiska företrädare besitter och att ingen lyssnar på dem som bor i exploaterade områden! http://snurrigt.vildavastra.se/?p=2435

  Mvh Kurt Ulander

 2. Här är WWF svar från
  Mattias de Woul 13:35
  till mig
  Hej Kurt,

  Tack för ditt brev avseende vindkraft och havsörn.

  WWF arbetar både för att bevara den biologiska mångfalden och minska vårt ekologiska fotavtryck. Vi anser att en välplanerad utbyggnad av vindkraften i Sverige är en nödvändig del av lösningen i ett energisystem med enbart förnybara energikällor. Vindkraft ska däremot inte placeras i formellt skyddade eller andra särskilt värdefulla områden. Detta inkluderar viktiga rast­, övervintrings­ eller sträcklokaler för fåglar, samt ett generellt minimiavstånd för vindturbiner på 2 km från utrotningshotade dagrovfåglars bon. Dessutom måste regeringen ansvara för att en heltäckande nationell plan tas fram för var vindkraft kan placeras, hur miljöpåverkan ska minimeras, hur eventuella skador ska kompenseras, samt redovisa vilka områden där vindkraft och liknande verksamhet inte får äga rum. Om du vill veta mer om hur vi kan ställa om vårt energisystem till 100 % förnybart rekommenderar jag dig att läsa vår rapport: Hållbar energi – 100 % förnybart på naturens villkor, som kan laddas ner på: http://www.wwf.se/energirapport

  Med vänlig hälsning
  Mattias de Woul

  Mattias de Woul
  Handläggare Energi
  Världsnaturfonden WWF/WWF Sweden
  Ulriksdals Slott, SE-170 81 Solna
  Sweden

  1. Ett typiskt bludder-standardsvar av WWF! Hur örnarnas och övriga fågelsträck går vet bara örnarna själva. WWF och SNF försvarar tydligt den nuvarande svenska vindexploateringspolitiken, vilket dessvärre är förödande för människors hälsa, djurens överlevnad och vår svenska natur.

   För mig är vindkraftexploateringen i Sverige inte en energifråga för Sverige (vår nuvarande energi räcker för svenskt behov!) utan en natur-, hälso- och demokratifråga. Vill vi att hela landsbygden ska bli uppköpt av internationella bolag (som får politiker och byggnadsnämnder att naivt sitta i deras knän) eller vill vi bygga en hållbar framtid med samarbete om den svenska naturens unika värde? WWF:s förhållningssätt skrämmer bort alla som värnar om naturen, djuren, tystnaden, stillhet och småbruk. WWF värnar tyvärr inte om människornas och djurens behov av naturen. De stödjer tyvärr vindkraftslobbyisterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.