SCA ansöker om bergtäkt i Omsjö / Tallnäset

”SCA Skog AB söker tillstånd till ny täkt av berg och morän enligt 9 kap miljöbalken inom fastigheten Tallnäset 1:8 i Sollefteå kommun. Ansökan avser ett uttag av 1 000 000 ton berg och morän inom en 30-årsperiod. Den planerade täkten ligger ca 15 km nordost om Näsåker.

Ur den planerade berg och moräntäkten på fastigheten Tallnäset 1:8 avser SCA Skog AB att producera ballast till betong till bland annat vindkraftverk samt material för vägbyggen och vägreparationer i närområdet.”

Yttranden ska vara inskickade till Länsstyrelsen senast 1 nov. 2013.

Skickas till:  ann-sofie.lindberg@lansstyrelsen.se

eller brev till:
Länsstyrelsen Västernorrland
87186 Härnösand

SCA:s ansökningshandlingar och Mkb:

Remiss för eventuellt yttrande, Tallnäset

Fastighetskarta

Översiktskarta

ansokan

miljokonsekvensbeskrivningkomplettering_130915

komplettering_130915

sid 3 karta 001

Kungörelse TÅ 4 okt 2013
Kungörelse TÅ 4 okt 2013

2 svar på ”SCA ansöker om bergtäkt i Omsjö / Tallnäset”

  1. För några år sen var vi mycket nära att få en bergtäkt förlagd mitt i byn här i Boteå också, men alla vi som var emot gick samman och samlade ihop material för att kunna ifrågasätta planerna. Miljödomstolen dömde sedan till vår fördel så ge inte upp! Men det gäller att ligga i för att slippa dessa för all framtid fula sår i naturen. Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.