Ang. Vindprojektet Fängsjö/Storsjöhöjden

Ang. vindprojektet Fängsjö/Storsjöhöjden:

Fick igår veta att två stora berg- och moräntäkter med stora uttagsvolymer till vindparken planeras i området Omsjö och Fängsjö: på Kälshöjden (en höjd ca 2 km från Omsjö) och strax utanför Fängsjö efter Stugusjövägen. Det är bergtäkter som kommer att användas dygnet runt. Detta innebär ständigt buller och vibrationer för oss berörda i Omsjö, Fängsjö och Tallnäset.

Täkttillståndet kommer att sökas för 30 år, och bergtäkterna kommer att användas för ständigt dygnsarbete och tunga vägtransporter. Information om det här projektet har skickats till olika intressegrupper men INGEN information har gått ut till berörda bybor i Omsjö och närliggande fritidsbyar Fängsjö och Tallnäset!! Har idag varit i kontakt med konsulten för projektet, Arne Eriksson. Han skickar gärna prospekt och tar emot synpunkter för vidare samråd. Ring 070-3234739 eller mail: arne@matteknik.se. Han tar gärna emot skriftliga synpunkter.

Ni som har sommarstugor i Omsjö och Tallnäset (Fängsjöborna har redan fått prospekt utskickade) måste själva ta kontakt med konsulten för att få prospekten!!

När det gäller Forscas ansökan till Länsstyrelsen så är den ännu inte inskickad, vad vi vet. Jag ska försöka kontakta VD för Forsca för att ev. få vidare besked. När ansökan är inskickad kommer vi berörda få ett möte med Länsstyrelsen där representanter för kommun och Forsca kommer att delta.

Anita B.

Tillägg: Jag har kontaktat Forsca vindbolag. De har en ny VD som heter Gustav Nordström. Kontakt:   gustav.nordstrom@fredolsen.se tfn 090-10 84 83   Gustaf Nordström ger informationen att ansökan om vindprojektet Fängsjö/Storsjöhöjden kommer troligtvis att lämnas in till Länsstyrelsen i slutet av september.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.