Kommunens beslut beviljades inte prövning i Högsta Förvaltningsdomstolen.

 

FNGSJP~1
Klicka på bilden! Montagebild av vindkraftverken sett från Grundtjärn.

Vår, boende och fritidsboendes överklagan till Högsta Förvaltningsdomstolen ang. Sollefteå kommuns beslut av Fängsjö/Storsjöhöjdens vindkraftsindustri i Näsåker beviljades inte prövning. Här är vår överklagan:  Överklagan Högsta Förvaltningsrätten utan namn

I dagens TÅ Allehanda finns en artikel om detta som tyvärr innehåller en del felaktigheter.

http://www.allehanda.se/angermanland/solleftea/beslutet-var-lagligt

Rättelser till TÅ Allehandas artikel:

– Initialt planerades för 210 vindkraftverk á 210 meter höga.
– Öviks kommun samtyckte INTE till att vindkraftverk byggdes på den mark som låg inom Öviks kommun.
– På grund av att Öviks kommun sa nej och att ett nytt fiskgjusbo hittades i det planerade vk-området har antalet vindkraftverk minskats ner till ca 150 vkv i Forscas ansökan.

——————————————————

Konsekvenserna för alla boende och fritidsboende i området om vindkraftsprojektet realiseras kommer innebära att boende ger upp och flyttar. Detta vk-projekt är en ofantlig industri med flera biverksamheter i området bl.a en gigantisk bergtäkt, kraftledningsgator, 11 mil nya vägar i området mm. Livsmiljön förstörs. Husen blir osäljbara. Det största fritidsområdet i Sollefteå kommun är förstört för all framtid. Rennäringen försvinner. Tystnaden likaså.
Sollefteå kommun har sagt ja till en gigantisk naturförstörelse i ett av de vackraste och mest besökta fritidsområdena i kommunen.

 

2 svar på ”Kommunens beslut beviljades inte prövning i Högsta Förvaltningsdomstolen.”

  1. Så ytterst tråkigt att läsa.

    Men denna fråga är inte demokratisk, den är inte heller humanistisk och vindkraftsproduktion av el saknar dessutom branschens stöd.

    När miljörörelsen får bestämma hamnar de grundläggande mänskliga rättigheterna och den normala ordningen i en rättsstat på sidan om. Vad bryr sig miljöpartiet och centern om de människor som får sina livsrum förstörda? Jo det ser vi av domen, det tas ingen hänsyn.

    Finns det en chans att EU har annan syn på saken?

  2. Kenneth, Vi har funderat på EU men det känns lite övermäktigt för oss. Vi behöver juridiskt kunniga experter med oss för en sådan process.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.