SCA ljuger!

Börsjätten SCA satsar stort på vindkraftsindustrin tillsammans med norska Statkraft, norska rederiet Fred Olsen Renewables och tyska energikoncernen Eon. I Stamåsen utanför Ramsele invigdes igår storbolagens första vindpark och många flera planeras. B.la. vindindustrin Fängsjö/Storsjöhöjden i Näsåker.

SCA kör med att klimathotet är orsaken till den kraftiga utbyggnaden. Varför inte säga som det är SCA – det är enbart av rent vinstintresse!! Allt tal om att vindenergin i Norrlands skogar kommer att förse hushållen med el är lögn. Ingen vindkraftsenergi kommer kommuninvånarna till godo! Vindkraftsenergin som produceras fraktas till de egna industrierna och söderut för att kompensera bla. Tysklands massiva kolindustri-utsläpp. 

– ”Igår invigdes SCA:s första vindpark i Stamåsen, Ramsele. Vid seminariet i Ramsele framhöll f.d. SCA-direktören Kenneth Eriksson att varför man valt områden i Sollefteå berodde på att man dels äger mark och dels man anser att det är lätt att etablera vindkraft i våra glest befolkade bygder. Sedan fick vi höra att SCA kan komma att upplåta mark till uppemot 2000 vindkraftverk på sina marker. Intäkt i arrenden blir några hundra miljoner kronor per år plus alla vägar de får inom sina skogar”.  Citat Åke Wikström.

 I senaste numret av ”Dagens industri” finns följande artikel:

Scan0180

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.