Baggbölaren Erik Petter Persson i Höfven går igen…

För mer än 100 år sedan sadlade lanthandlaren E.P. Person om till något mycket luckrativare – nämligen att köpa och sälja skog av intet ont anande. Denne E.P. Persson var en av de ivrigaste uppköparna under senare delen av 1800-talet i Västra, och spekulerade i baggbölade fastigheter som han sedan snabbt sålde vidare, oftast till skogsbolag.

Nu håller samma sak på att hända igen, dock  i annan form – man bygger vindkraftstorns områden och exproprierar mark för att föra kraftledningarnas ström söderut.

Bl.a. i Storsjöområdet med dess fantastiska vackra natur med sjöar och sandstränder planeras det industriparker  i. Ett område som inga Sollefteåpolitiker någonsin verkar ha satt sina föttter i – Annars skulle de väl protestera?

Samebyarna får miljonkompensationer för att de inte kan ha renar i området. Men människor och natur sägs det inget om vad man ska tåla…

De som bygger är norskar, engelsmän, tyskar och SCA i samarbete med nutida norrländska exploatörer som f.d. militären Flodin från Härnösand.

/ Lars-Eric

Ett svar på ”Baggbölaren Erik Petter Persson i Höfven går igen…”

  1. För oss i södra Junsele är nog Storsjöområdet lika viktigt och naturligt som tex Betarsjöområdet för en Krangebo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.