”Skydd och vård av ännu orörd natur” – Naturskyddsföreningen

KVP skriver idag ”År 1965 testamenterade en Växjöbo sina tillgångar till Naturskyddsföreningen. Enligt testamentet skulle föreningen få kvarlåtenskapen för att skapa förutsättningar för skydd och vård av ännu orörd natur samt skydd och fristad åt våra vilda djur, särskilt rovdjuren, mot människors härjningar och hetsjakt”.

Naturskyddsföreningen har gått till domstols för att hävda rätten till pengarna. Och nu vunnit slantarna. 

Här i Sollefteå kommun ser vi dock inga tendenser att Naturskyddsföreningen står upp för ”skydd och vård av ännu orörd natur”; åtminstone inte när det gäller vindkraftsexploateringens naturförstörelse i Västra. Från Sollefteå Naturskyddsförening är det tyst, lika tyst som i den natur de sägs värna om..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.