Rena rama sanningen..

Sanningen om våra montagebilder…
 
Den planerade vindkraftsindustrin Fängsjö/Storsjöhöjden drivs av vindbolaget Forsca. Forsca AB  ägs av det stora norska rederiet Fred.Olsen Renewables och SCA. Fred. Olsen Renewables är ett systerbolag till en annan stor norsk  vindkraftexploatör i Sverige, nämligen Stena Renewables.
 
Båda exploatörerna använder montagebilder till sina planerade vindparker som dessvärre är kraftigt förskönade och t.o.m. förvanskade. Detta är inte ovanligt i vindkraftssammanhang, men det här visar  ytterligare ett sätt att felaktigt sätt marknadsföra sina projekt och föra allmänheten bakom ljuset. Sanningen ska inte komma fram förrän projekten är ett faktum.
 
De flesta montagebilder som ligger ute på vindbolaget  Forscas hemsida visar otydliga och ytterst vaga skuggor av hur vindverken egentligen kommer att visualiseras i området. Vi har tagit oss friheten att markera vindverken på de bilder som vi visar – annars skulle de knappt synas!  Ursäkta Forsca! 😉
 
Trots våra redigeringar så kan inte fotomontagen på ett rättvist sätt visualisera hur det kommer att se ut i verkligheten. Den verkliga sanningen om den natur- och miljöförstöring som vindkraftsexploateringen kommer att orsaka, kan inga fotomontagebilder i världen visa.
 
Ett exempel är Forscas montagebild från Omsjö:
 
Forscas montagebild
Forscas montagebild
 

Redigerat foto
 
 
 Ännu sämre syns vindverken på fotomontaget från Hallstaberget i Sollefteå ; dvs DE SYNS INTE ALLS! :
 
Forscas fotomontage Hallstaberget

 

Redigerat fotomontage
 
 
 På den här hemsidan står mera om Stena Renewables metoder: http://www.fagraskruv.se/120973113
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.