That´s it!

”Seminariedagarna som hålls den 12 och 13 mars i Sollefteå är ett unikt tillfälle för dig som företagare och entreprenör att knyta kontakter med leverantörer och byggnadsentreprenörer i ledet till en ökad användning av förnybar energi.”

Så står det i den inbjudan som Sollefteå kommun tillsammans med Energidalen AB (ett ”utvecklingsbolag” helägt av Sollefteå kommun) går ut med till leverantörer, byggnadsentreprenörer, vindparksägare och turbinleverantörer. 

”Med investeringar på ca 100 miljarder i vindkraftanläggningar och stamnät under de kommande åtta åren i regionerna Mellannorrland och Midtnorge bör seminariedagarna i Sollefteå vara intressanta för Er som företagare och entreprenörer”, står det också i inbjudan.

Varför inbjuder Sollefteå kommun och Energidalen AB  till detta seminarium?

På ett vindkraftsmöte i Näsåker i november påstod/lovade Sollefteås kommunordförande Elisabet Lassen att de tio vindkraftsområden som planerades i 2008 års vindbruksplan var ”that´s it”, när det framkommit att ytterligare 54 (!) nya vindparksområden planerades i kommunen.

Man kan fråga sig hur mycket det löftet; ”that´s it”, är värt, när man läser denna inbjudan från Sollefteå kommun.. : 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=5352442

Mer om seminariet: ”Vindkraftseländet” på Röåns hemsida och på Vildmarkens blogg.

2 svar på ”That´s it!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.