Grattis Bollnäs!

Nej till vindpark i Bollnäs!

http://helahalsingland.se/bollnas/bollnasc/1.5095030-nej-till-vindpark-pa-finnskogen

Man kan inte låta bli att bli glad över Bollnäs kommunstyrelsens beslut. Så klokt tänkt av dem : ”Det finns bara tre vindkraftverk byggda i kommunen – i Flästa utanför Arbrå. Men det finns tillstånd beviljade för ytterligare 87, säger Marie Centerwall. Och innan vi går vidare och beslutar om ännu fler, vill vi utvärdera hur med blir med dem som redan har fått tillstånd. Hur påverkas arbetstillfällen, turism, naturvärden och boende i områdena, till exempel?”

Är ett sådant tänk ö h t tänkbart i Sollefteås kommunstyrelse??

3 svar på ”Grattis Bollnäs!”

  1. Hejsan,
    Tänk om någon kunde debattera den verkliga förstörelsen som gjorts med Fjällsjöälven. Man har torrlagt älven flera mil och tvingat vattnet genom tunnlar via Kilforsens kraftverk ned till Ångermanälven en halv mil ovanför det naturliga utloppet i Åkvisslan. Det skulle nog vara värt ett antal vindkraftverk om man kunde få den gamla älvfåran brusande igen. Kanske något att ge en eftertanke.

  2. Roland: Håller helt med dig om älvarnas naturförstörelse. Inte minst alla de otroligt vackra älvforsar som förstördes genom kraftverken som byggdes på 1940- och 50-talen i våra älvar. Det du beskriver är ju en konsekvens av denna förstörelse. Den som kanske bäst skulle kunna arbeta för och svara på vad som görs för älvarna är ”Älvräddarnas” ordförande Christer Borg? Känner du till honom? Hans organisation hittar du lätt på nätet och ffa i Facebook. Lycka till!

  3. Tillägg: Jag kan inte se att några vindverk skulle få tillbaka den naturliga älvfåran, tyvärr.. Till det behövs andra åtgärder, som du säkert känner till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.