Utbredd okunnighet om klimatet

De svenska utsläppen av koldioxid är inte mer än cirka 0,15 procent av de globala, vilket med stor säkerhet assimileras i våra skogsmarker. Det skriver Lennart Bengtsson, professor i meteorologi, på debattplats i UNT.

Men detta känner de flesta inte till, enligt en undersökning Bengtsson redogör för. Hela 76 procent tror dessutom att Sveriges koldioxidutsläpp har ökat sedan 1980, när det i själva verket har minskat kraftigt! Det är något anmärkningsvärt, att det finns ett så stort och utbrett intresse (och oro) för en fråga, men så lite korrekt kunskap om den samma.

Det gynnar ingen. Utom möjligtvis Miljöpartiet. (Citat Svd)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.