Stockholm vaknar!

Hoppsan, Stockholm vaknar! Det planeras 150 vindverk i Sthlms län! Det må jämföras mot upp emot 1000 i Sollefteå KOMMUN!!

Från ledarsidan Svd den 22 juli 2012:

”Vilken energikälla ska vi luta oss mot när det inte blåser?

Flera vindkraftsparker, med totalt 150 stora vindsnurror, är på väg att bli verklighet i Stockholms län, i Botkyrka, Norrtälje, Österåker och Nynäshamn. Hittills är det bara enstaka vindkraftverk som byggts i länet.

Sveriges elproduktion – som till cirka 90 procent består av vatten – och kärnkraft – är redan i princip fossilfri. Det enda motivet för mer vindkraft är således att ersätta kärnkraften. Men den som vill detta måste svara på en viktig fråga:

När de svenska skogarna, ängarna och skärgårdarna slutligen är fyllda av gigantiska stålpelare, vilken energikälla ska ge sjukhus, dagis och äldreboende elektricitet när det slutar blåsa, om inte kärnkraft?

Ska vi ha nya gas- eller kolkraftverk som släpper ut koldioxid? Eller ska dagens skyddade älvar offras för nya vattenkraftverk?

Det är dock en fråga varken Miljöpartiet eller andra vindkraftsvurmare tycks vilja ge ett tydligt svar på.

Vindkraftens utbyggnad är subventionerad med skattemedel och elcertifikat, men kärnkraftverken står som bekant kvar och används för fullt ändå.

Överskottet vindkraften producerar, finansierat av svenska elkonsumenter genom certifikatsystemet, säljs av privata företag till utlandet.

Detta ska vi alltså offra Stockholms vackra natur för.”

———————————————–

Även i Gräftåvallen i Bergs kommun, Jämtland börjar protesterna komma mot  planer på att bygga en vindkraftpark på uppemot 70 vindkraftverk sydost om Gräftåvallen.

LT 24 juli 2012.

————————————————

Och i Dt 24 juli 2012..

I Vansbro kommun planeras 90 vindverk.

”Med 90 vkv från Tyngsjö i väster till Bysjön i Nås i öster så kommer detta skogsområde i grunden att förändras. Den unika, värdefulla tystnaden kommer att försvinna helt. Nattetid blinkande fyrar i bergen.

Är det verkligen så vi vill ha det?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.