Vadå återställa naturen…?

Från bloggen ”Opportunisterna” citerar jag följande tänkvärda inlägg:

”Ofta kommer frågan om hur man tänkt sig att ta ansvar för avvecklingen av vindkraftverken. Det har talats om garantifonder så att ägarna inte bara ska kunna lägga ner eller göra konkurs när den dagen kommer. Men ännu finns inga regelverk och därmed blir det upp till markägaren att ta kostnaden.

Dom stora skogsbolagen verkar ta det med ro, dom bryr sig inte om att skogarna blir fulla av jättelika betongfundament. Och det är nästan deras enda alternativ eftersom det är på gränsen till omöjligt att bila bort miljontals ton betong armerad med miltals av armeringsjärn. Det är knappt så att en atombomb skulle hjälpa.

Därför säger opportunisterna i vindindustrin; – Den dagen den sorgen, i värsta fall får vi täcka över med lite jord och vägarna skänker vi till de kringboende. Flott va?”

Avveckling
Avveckling
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.