Mörker

Blinkande ljus över Grundtjärn. Bildmontage.

På vår vindgruppsida i Facebook (se länk till höger) finns ett färskt länktips om en ny blogg som berör vindkraftsplanerna  i vår kommun.

Det är en man från Stockholm som funderade på att köpa ett hus på andra sidan Storsjön; i Grundtjärn. Men när han fick veta om den planerade vindkraften i kommunen så försvann intresset helt. Mannen som funderade på att köpa ett hus i Grundtjärn, har startat en blogg och skrivit ett första inlägg om den planerade vindkraften i Ångermanland.

Bloggaren har även skapat en nattbild av fotomontaget med vindkraftverken över Grundtjärn, som talande tydligt visar hur det kommer att se ut med alla blinkande ljus över bergen. Jag har fått lov att visa hans bild ovan.

Gå gärna in och läs vad han skriver: http://opportunisterna.blogspot.se/

Sollefteå kommuns vindkraftsplaner kommer att drabba människor på många sätt. Bl.a. minskad inflyttning, minskad turism och att folk flyttar från vår bygd och kommun. Det är en stor sorg. Sollefteås kommunledning  offrar utan att blinka en hel bygd och dess natur utan att tänka på konsekvenserna. Offrar utan att få ett öre i gengäld.

/ A.B.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.