Dagens insändare i TÅ

http://allehanda.se/opinion/ordetfrittochdebatt/1.4726362-vi-ska-inte-ha-ett-industrilandskap-

”Vi vill ge en känga till Miljöpartiet som verkar ha glömt den enskilda människan och endast tycks ta ”storpolitisk” miljöhänsyn genom att okritiskt gå i riksdagens fotspår när det gäller att nå produktionsmålet 30 TWh vindenergi till 2020. Med tanke på den utbyggnadshysteri som råder fn kommer det planeringsmålet att uppnås även om ett antal mindre lämpliga projekt skrinläggs. Var har hänsynen till den lilla människan tagit vägen?

Risker för ljud- och skuggstörningar samt inte minst den störning det innebär för friluftsliv och turism mm tycks inte väga särskilt tungt i vissa lokalpolitikers tankevärld! Det vore väldigt bra om man också tänker på den lokala yttre miljön och inte bara okritiskt anammar Svensk Vindenergis mantra om att bygga var och hur som helst, nästan helt okritiskt med målet att Västernorrland ska klättra på Vindkraftslistan.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.