Naturskövling i Storsjöområdet

I det högt belägna och natursköna Storsjöområdets vildmark hoppas skogsbolaget på att få sätta upp hundratals jätte-vindkraftverk.

SCA är återigen på krigsstigen mot miljön i Västra. År 2007 ville man få dämma upp Röån och Betarsjön för att bygga kraftverk. Men misslyckades pga kraftsamlingen från Rädda Röåns alla kämpar, med Christer Borg och Nicke Sjödin i spetsen. Nu försöker samma bolag istället att få tillstånd, av naiva kommunpolitiker, att bygga industriområden på sina skogsmarker i Västra.

Bara det lilla lokala partiet Västra Initiativet står emot och kämpar för naturen och de boendes miljö i Västra.

Än så länge är vi inte helt säkra på om liknande planer också finns för Junseleområdet – Sollefteå Samhällsbyggnadskontor meddelar att: ”vi känner bara till tre kommunala prövningar utöver Fängsjö/Storsjön”, och det är beskedliga 16 st vindverk på Flakaberget, Nallkullen samt Rödstahöjden.

Så än så länge kan vi, kanske, vara lugna i junselebyarna.

Meddela oss om ni har bättre upplysningar, på info@vildavastra.se

/Lars Eric

2 svar på ”Naturskövling i Storsjöområdet”

  1. Jag känner till flera projekt som på gång bla. i Forsnäs (Ramsele), Salsjön (Edsele), Junselevallen och Moflo (Näsåker). I Salsjön och Forsnäs har samrådsmöten hållits, så där är projekten igång. Ett informationsmöte (?) har hållits i Junselevallen. Jag talade med projektledare Jan Staaf häromdan, och han kände inte riktigt till alla vindprojekt som är aktuella just nu. Ansvarig för vindprojekten är Ulla Ullstein. Det planeras för 700 vindsnurror i Sollefteå kommun, så vi kan räkna med många nya projekt i Västra!.Återkommer när jag vet mera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.