Nytt ”hittepå”- projektjobb i Sollefteå kommun

Nytt på Sollefteå kommuns hemsida: ”Nytt kraftfullt projekt för att skapa positiv utveckling:  Vindkraft – generator för hållbar utveckling   

Ska man gråta eller skratta?

”Vindkraften har på senare år utvecklats snabbt i Norrlands inland. Satsningar som medför nya arbetstillfällen och stora investeringar. För att visa utvecklingspotentialen för det regionala näringslivet och skapa förutsättningar för att möta behovet av kompetensförsörjning pågår projektet ”Vindkraft – generator för hållbar utveckling” under perioden 2017-07-01 till 2019-12-31”
Syftet med projektet ”Vindkraft – generator för hållbar tillväxt” är att bidra till ökad ekonomisk och social hållbarhet i samhället genom att stimulera en positiv regional utveckling med vindkraftsinvesteringar som generator.”
– ”Vindkraften kommer att kunna utgöra en generator för utvecklingsarbete i bygderna. Det här projektet ska arbeta för att öka den regionala nyttan av de stora vindkraftsinvesteringarna i Norrlands inland”, säger projektledaren Hans Pahlin.”

Detta är ett  nytt ”hittepå”-projektjobb av kommunen som uppenbarligen bara har en funktion att fylla, nämligen att söka projektpengar från EU medel och bidrag till olika projekt kopplat till vindkraften från bl.a. Länsstyrelsen, Tillväxtverket, Jordbruksverket och LVN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.