Överenskommelse har nåtts mellan Statkraft SCA Vind AB och Jijnjevaerie sameby..

Överenskommelse har nåtts mellan Statkraft SCA Vind AB och Jijnjevaerie sameby efter en lång kamp av samebyn. Överenskommelsen är givetvis ett ekonomiskt avtal…

http://www.vindkraftnorr.se/2016/07/12/pressmeddelande-overenskommelse-nadd-mellan-statkraft-sca-vind-ab-och-jijnjevaerie-sameby/

 

3 svar på ”Överenskommelse har nåtts mellan Statkraft SCA Vind AB och Jijnjevaerie sameby..”

  1. Positivt att man kommit överens med samebyn. Tyvärr berörs många andra företagare på ett negativt sett av de byggda vindkraftsparkerna. Och detta över betydligt större geografiska områden. Ur miljösynpunkt inte alls bra, då turisttrafiken till Sveriges största turistområden tvingas ändra vägval för att slippa åka genom industriområden. Sveriges största. Som sagt vansinne ur miljösynpunkt!

  2. Det förvånar ingen att samerna ”kommit överens” med vindbolaget… Samernas strategi är att bråkar de nog länge så får de ett fett ekonomiskt avtal.

  3. Samebyarna skulle nog helst inte vilja att deras renbetesmarker exploateras, men eftersom de har möjligheter att få ekonomisk ersättning av vindbolaget så kan det vara värt att ”bråka lite.. ”.

    För oss andra berörda finns tyvärr inga som helst möjligheter att förhandla om ersättning med vindbolagen om förstörd livsmiljö, försämrade bostadsvärden eller expropierad skog pga kraftledningsgator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.