Motståndet mot vindkraft växer

Programmet Kaliber i P1 har sänt ett par program om vindkraften. Det här programmet sändes i dagarna och handlar om motståndet mot vindkraften i vårt land.

2 svar på ”Motståndet mot vindkraft växer”

 1. MOT-människorna är emot allt.
  Samma typ av människor som var emot järnvägen,
  skrivmaskinen och mikrovågsugnen på sin tid.
  Samma typ av argument.
  Ofta är de som är emot äldre men vi yngre som
  vill kunna leva och bo i en bygd där det finns
  en framtid ignoreras.

  1. Vi har överskott på elproduktion och exporterar överskottet. Varför skall vi då plantera dessa monster som blinkar och låter med en minimal produktion av el. Skog som måste fällas för torn och vägar kan inte ta upp något CO2 som är 5 – 10 ton /hektar och år. + CO2 utsläpp för metall-och cementframamställning, transporter, byggmaskiner för vägar och torn. Säkerhetsavstånd på 500 m från varje vk. Priset på el gör att vindkraften kostar pengar för ägarna. Vi elkonsumenter har via elräkningen betalat vindkraftverken. Vindkraftens verkningar på människan är stress, hjärtproblem , diabetes. Se de 4 videofilmer av professor och överläkare Göran Holm visar http://www.vindbrukdalsland.se/ . Framtiden ligger inte i vk utan turismen som Europe’r uppskattar tystnad, vattnen, bergen, skogarna och allemansrätten som i hemlandet är förstört av vindkraft. Ett hårt slag för kommun, turismen och dess innevånare. Än en gång vi behöver inte mer elenergi vi exporterar idag till utlandet 3162 MW 2013-02-18 utan reaktor O1 i Oskarshamn. 1374 vk lämnar 300 MW ca 10% av vad vi exporterar. Visst kan vi tjäna pengar på att exportera el men INTE TILL DET HÖGA PRIS NÄRBOENDE FÅR BETALA MED HÄLSA OCH STÖRNINGAR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.