Vindindustri planeras i Naggen

Även i Naggen (Torp, Medelpad) håller SCA på att etablera en stor vindindustri. SCA har pengar och de etablerar vindkraft i första hand för sina egna syften nämligen subventionerad el till sina egna massafabriker.

”Ett nytt industriområde med 200 vindkraftverk planeras i skogarna i Naggens och Grundsjöns omedelbara närhet (Torp, Medelpad), vars enda syfte är att skaffa subventionerad el till SCA:s massafabriker. Ytterligare ett försök från skogsbolagen att, genom subventioner, tillgodose sina massafabriker med el, sedan de sålt sin andel av vattenkraften. Den demokratiska processen inför beslutet om vindparken har varit skrämmande undermålig.”

Från Sundsvallstidningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.