Vindindustrin betalar till naturorganisationer

”Svenska Naturskyddsföreningen tar emot pengar från vindindustrin. Föreningens generalsekreterare Svante Axelsson deltar också tillsammans med vindindustrin i debattartiklar. Samarbetet får kritik från miljöorganisationen Svenskt Landskapsskydd som hävdar att Naturskyddsföreningen inte längre följer sitt uppdrag.

Svenska Naturskyddsföreningen är en ideell organisation som ska värna den svenska naturen. Föreningen tar varje år emot 52 000 kronor av vindindustrin. Mest pengar bidrar vindbolaget Eolus med som sponsrar föreningen med 20 000 kronor. Samarbetet sträcker sig också till gemensamma debattinlägg med vindindustrins lobbyorganisation Svensk Vindenergi.”

Läs mera här:

http://op.se/lanet/1.4710006-vindindustrin-betalar-till-naturorganisationer

Ett svar på ”Vindindustrin betalar till naturorganisationer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.