En landskapsanalys

Komunarkitekten Gunilla Rudehills landskapsanalys ang. vindkraften, en bilaga till Sollefteå kommuns vindplan 2008, är en jättefin analys om vårt vackra landskap och natur vi har i kommunen. Hon skriver dock att de geologiska lämningarna är bristfälligt inventerade i kommunen och tyvärr har de geologiska värderna ingen lag som ser till detta, utan det är bara de fornminnesmärken som ev. blir hittade, som får skydd.

”Jag tycker därför att på grund av detta har vi tappat en stor del av vår historia här i övre Ådalen! Och den som ingen historia har, får svårare att hävda sig och till slut kan man känna, att man nästan inte finns!?”, skriver Monika Blomström i Junsele.

Landskapet i Ådalen – en landskapsanalys av Sollefteå kommun”.  Av kommunarkitekt Gunilla Rudehill, Sollefteå

Tack Gunilla för en intressant och läsvärd analys!

A. Berglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.