Hur tänker Sollefteå kommun?

Dagens insändare i TÅ:

Finns det någon som kan besvara hur kommunen tänker långsiktigt när det gäller turism och näringsliv?

I Sollefteå Kommun har man jobbat långsiktigt med besöksnäringen, det vill säga hur man skall locka turister till kommunen. Sätten har varit många och utdelningen likaså. Vissa idéer har strandat snabbt andra har levt lite längre, den senaste vi såg var satsningen på Holländska besökare, Där kommunen redan har en dedikerad tjänsteman som påbörjat samarbetet tillsammans med en inflyttad Holländare och på papperet ett genomförbart marknadsföringskoncept.

Läser i tidningen om kommunens vindkrafts planer och satsningen på över 700 stycken vindkraftverk. En tanke dyker upp, är det ingen inom kommunens turistsektor som frågat sig varför Holländarna finner Sollefteå Kommun intressant och värd några semesterveckor?

Ett vanligt svar brukar vara när vi gräsrötter frågar? ”För att ni har en sån vacker och orörd natur och inga vindkraftverk”.

Får väl ta tillfället i akt och gratulera Sollefteå Kommuns kompetenta strateger för en insiktsfull och välplanerad turistsatsning.

Kanske inte bara Juholt

2 svar på ”Hur tänker Sollefteå kommun?”

  1. Kommunpolitikerna tänker nog inte alls – hjärnorna står vindstilla!

    – I stor förvissning är Sollefteåpolitikerna övertygade om ”massor” av lokalanställda som ska blåsa liv i bygden – vindkraftsskötarna som tänks ska jobba i skogarna under propellerbladens sus…

    Fastän vi andra anar och vet att när naturen väl är förstörd – forsarna likväl som skogarna – så sitter de som håvar in vinsterna knappast i Näsåker eller Omsjö. Inte ens i Sollefteå kommun.

    Och investerade industriområden som fortsätter generera inkomster kommer inte att avvecklas. Se på vattenkraftverken i vårt område.

  2. Det är inte bara holländare som tycker om att besöka vår norrländska natur. Många tyskar besöker oss varje år i Omsjö för naturupplevelserna, skogen och lugnet. Varje höst under många års tid har vi även besök av gästjägare från södra Sverige som kommer hit för jakt men främst för naturupplevelsernas skull. Denna miljö håller Sollefteå kommun på att förstöra genom den massiva vindexploatering som nu planeras i Fängsjö/Omsjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.