”Vindpark” = avspärrat industriområde?

Dyrbar inhyrd utrustning för uppborrning av för små hål hjälpte inte, enligt tidningen TÅ nu i veckan, när byggarna försökte att resa vindtornen i Härnösandstrakten.

Dels fundamenten och dels torndelarna i sig, passade inte ihop vid monteringsförsöken. Kanske måste nya torn beställas från tillverkaren i Tyskland, om man inte lyckas lösa problemen på plats.

I dagarna har nu de åtta byggarna från Finland skickats hem på jullov efter att de förgäves försökt resa upp dessa vindtorn, tillverkade av en vindtornsfabrik i Tyskland.

Man snackar om att det ”lokala näringslivet får mycket jobbtillfällen”. Något som de borgliga politikerna i Sollefteå omhuldar – Men jobben hamnar ju som vi ser tydligen någon annanstans.

Och illa är väl också att hela industriområdet i denna vindkraftsexploateringen i Härnösand spärras av med vägbommar och vaktbolagsbevakning – vad säger att inte skogsvägarna som man planerar till och runt kolosserna i Västraskogarna också blir lika igenbommade?

/Lars Eric

P.S. Vem har hittat på benämningen ”park” för dessa blivande industriområden, bara för att det råkar finnas träd emellan tornen där? Hmm… troligen dess intressenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.