3 svar på ”Vindkraftsbuller skapar ohälsa – när ska kunskapen tas på allvar?”

  1. Infraljud påverkar personer. Infraljud från vindkraft är så lite att det inte går att mäta på de avstånd som bostäder m m finns från vindkraftsverk. Bor man eller ofta vistas nära en trafikerad väg så utsätts man 100-1000 ggr så mycket infraljud jämfört med vindkraft. Allra mest utsätts personer som jobbar i bullrig och vibrerande miljö. Då kan det vara värden som är 10000-100000 ggr större än det som vindkraften beräknas ge. Jag skriver beräknas ge för att nivåerna från vindkraft är så låga att det inte är svårt att mäta om det blåser ute.

    Arbetsmiljöverket har undersökt nivåerna beträffande vibrationer och infraljud på vindkraft för länge sedan.

    För oss vanliga människor som inte bor vid trafikerade vägar eller stenbrott så är det mesta infraljudet som vi utsätts för är när vi åker bil, tåg, buss eller något annat.

  2. Vill bara uppmärksamma att detta ”buller” sker alltså i glesbygd o ofta orörd natur där det är väldigt långt till trafikerad väg o annat buller… Anser att det på något sätt ger biverkningar både hos människor och djur, skulle se framemot en oberoende utredning av detta. /UlrikaS

  3. Jag bor i Marks kommun, en kilometer från ett vindkraftverk som är placerat på en höjd. Vi som bor i dalgångarna nedanför får bl.a. störd nattsömn. Att ha fönstret öppet i sovrummet på sommaren är bara att glömma. Här handlar det inte om infraljud utan om oväsen. Tänk dig ett rytmisk oljud som slår emot dig. Som du inte kan värja dig emot. Som plågar dig t.o.m. när du ska sova. Marks kommun struntar i sina invånares hälsa. Här ska man inte bo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.