Warning: require() [function.require]: Unable to allocate memory for pool. in /home/demopoo/public_html/snurrigt/wp-includes/template.php on line 690

Centern väljer väg ang. det kommunala vindkraftsvetot

”Centern förefaller hålla fast vid lokalt självstyre vad avser vindkraft,till skillnad från de rödgröna partierna. Det är ett klokt ställningstagande.  Motsatt synsätt skulle vittna om ett bekymmersamt storstadsperspektiv.

Mandatfördelningen i frågan är enligt 2014 års valutslag (M+C+L+Kd+Sd=) 190 mandat för vetotsbevarande, och (S+Mp+V=) 159 mandat mot vetot. Men om Centern hade valt ny väg med sina 22 mandat, så hade balansen skiftat. Vi får hoppas attallianspartierna står vid sin överenskommelse, och håller fast vid vetot. Då finns det idag inte parlamentariskt stöd för att ta bort detta.”

Hela debattartikeln av Jan Hedman ordf. i  Föreningen Svenskt Landskapsskydd FSL finns här:

http://www.op.se/opinion/debatt/centern-valjer-vag


Warning: require() [function.require]: Unable to allocate memory for pool. in /home/demopoo/public_html/snurrigt/wp-includes/comment-template.php on line 1472

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *